26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa Kemal Atatürk

05.04.2022 Aydın Ticaret Borsası Yönetimi, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 2021 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’na Katıldı

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er ve Meclis Üyesi Adem Türkmen, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin (EZZİB) 2021 Olağan Seçimli Genel Kurulu Toplantısı’na katılım sağladı.

Gerçekleşen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, gerçekleşen 2021 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu Toplantısı’nda zeytin ve zeytinyağı ihracat rakamları ile zeytin ve zeytinyağında üretiminde yaşanan sorunlara değindi.  2021 – 2022 sezonunun ilk 6 ayında 94 milyon dolarlık sofralık zeytin ihracatının gerçekleştiğini ifade eden Er, “2020/2021 sezonunun ilk 6 ayı ile mukayese ettiğimizde miktar bazında yüzde 32 tutar bazında ise yüzde 17 artış kaydetmiş bulunuyoruz. Bu dönemde toplam 42 bin ton siyah zeytin, 18 bin ton yeşil zeytin ihraç ettik ”dedi.  Er,  en çok ihracatın siyah zeytinde Almanya, yeşil zeytinde ise Irak’a yapıldığını belirtti.

Zeytinyağı ihracatının yüzde 81 arttığını belirten Er, 1 Kasım 2021 tarihinde başlayan zeytinyağı ihracat sezonunun ilk 5 ayında 30 bin ton ürün karşılığı 99 milyon dolar döviz geliri elde ettiklerini belirtti. Geçen sezonun ilk 5 ayı ile mukayese edildiğinde ise miktar bazında yüzde 50, tutar bazında ise yüzde 81 bir artış kaydedildiğini açıkladı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin gerçekleştirmiş olduğu 2021 Olağan Seçimli Genel Kurulu Toplantısı’nın hayırlı olmasını temenni eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, ilimiz ve ülkemiz için önemli ihracat ürünleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağının iç tüketimin ve ihracat potansiyelinin artırılması noktasında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği ile ortak çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

TÜRİB
TOBB