19 Mart 2024 Salı

ATB Aydın Soğuk Hava Depoculuk  A.Ş

Aydın Ticaret Borsası tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) destekleriyle 2020 yılı Şubat ayında yapımına başlanılan ve 2020 Kasım ayında tamamlanan Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu, ATB Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş tarafından işletilmektedir.

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 3 milyon TL hibe desteği sağladığı ve toplam proje bedeli 5,5 milyon TL olan Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu, Aydın Erbeyli' de 19 bin metrekare alanda inşa edilmiş olup 1800 ton kapasiteli soğuk hava deposunda güneş enerjisi kullanılmaktadır.

Tesis bünyesine kurulan 254 kwa kapasiteli fotovoltaik güneş panelleri ile soğuk hava deposunun elektrik tüketiminin bir kısmı karşılanmaktadır. Ayrıca proje kapsamında soğuk oda, donmuş oda, şoklama odası, işleme odası ve ön soğutma odaları yer almaktadır.

1800 metrekare kapalı alanda üretici, tüccar ve ihracatçıların ürünleri muhafaza edilmektedir. Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nda kuru incirin yanı sıra Süt Ürünleri, vişne muhafaza edilmektedir.

Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı soğuk Hava Deposu Kasım 2020 itibariyle yaklaşık olarak 10 bin ton kuru incir muhafaza edilmiştir.

Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun işletmesi Aydın Ticaret Borsası tarafından bizzat yapılmaktadır.

Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun ortakları;

• Aydın Ticaret Borsası
  • Aydın Ticaret Odası
  • Aydın Sanayi Odası
  • Efeler Ziraat Odası
  • Söke Ticaret Borsası

Ortaklığın %99’u Aydın Ticaret Borsası’na aittir.

Aydın Ticaret Borsası iştiraklerinden ATB Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş. bünyesinde kurulan ve Aydınlı ihracatçılarımıza fayda sağlayacak olan A Tipi Antrepo 2023 Şubat ayı itibariyle  faaliyete başladı.

Detaylı Bilgi için: 0256 581 15 15