28 Mart 2024 Perşembe

13.04.2021 Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi Projesinin Açılış Toplantısına Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur,  Aydın Valiliği ve Dış İlişkiler Bürosu öncülüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanan “Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi ( Promoting Social Economy for Sustainable Agriculture and Rural Development’ PROSES) projesinin açılış toplantısına katılım sağladı.

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu nda düzenlenen, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşmaları ile başlayan toplantıda, “Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi” projesinin amaç ve hedefleri  hakkında kurum ve kuruluş yetkililerine bilgilendirmede bulunuldu.

Aydın ilinin tarımsal potansiyeli çok yüksek olan illerin başında geldiğini ve böylesine önemli bir projeye Aydın Valiliği olarak ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy” Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi projesi ile anlamlı bir projeye ev sahipliği yapacağız. Belirli özelliklere sahip olan kurumlarla işbirliği içerisinde tecrübe paylaşımı ve bu paylaşım çerçevesinde edinilen bilgilerle tarımsal üretimimizi çok daha farklı bir noktaya taşıma imkânını da bu çalışmalar sonrasında belirli bir aşamaya getirmiş olacağız ”dedi.

Tarım sektörünün farklı noktalarında gayret gösteren ve tarım sektörünü destekleyen kurumların olduğunu belirten Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın’ı belirli alanlarda daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına edinilen tecrübelerin paylaşılmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Sürdürülebilir tarım ve kırsal kalkınma için sosyal ekonominin geliştirilmesi amacıyla, İtalya, İspanya ve Portekiz’in eşdeğer kurumları ile oluşturulan konsorsiyumda yerel sosyal ekonomi paydaşları arasında Aydın Ticaret Borsası olarak yer almaktan dolayı onur duyduklarını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur” Aydın Valiliği ve Dış İlişkiler Bürosu öncülüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanan Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi projesinin ilimiz Aydın’ın sosyal ekonomik gelişimine ivme kazandıracağı kanaatindeyiz ”dedi.

Kırsal kalkınmanın, ülkemiz genelinde sosyal ve ekonomik kalkınmanın önemli bir bileşeni olduğunu dile getiren Çondur, “ Proje kapsamında belirlenen ülkelerin eşdeğer paydaşları ile bilgi ve birikim paylaşımını gerçekleştirecek olmak ilimizin sosyal ekonomisinin güçlenmesi yönünden önem arz etmektedir. Aydın Valiliği ve Dış İlişkiler Bürosu öncülüğünde hazırlanan,  Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz ”dedi.