18 Mayıs 2024 Cumartesi

20.10.2023 Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, 2023/2024 Sezonu Pamuk Rekolte Toplantısı’na Katılım Sağladı

20.10.2023 Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel,  2023/2024 Sezonu Pamuk Rekolte Toplantısı’na Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Söke Ticaret Borsası ve Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği işbirliğinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü ile yapılan protokol kapsamında yapılan tahmin çalışmalarının sonuçları, düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Tahmin heyeti raporuyla ilgili açıklama yapan İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Bülent Uçak,” Bir önceki sezona göre bölgemizde pamuk ekim alanlarının yüzde 12,3 oranında azalarak 104 bin hektara düştüğü tahmin edilmiştir. Ortalama kütlü pamuk veriminin dekarda 440 kilogram olması beklenmektedir. Buna göre kütlü pamuk üretiminin 460 bin ton olacağını öngörüyoruz. Yeni sezonda çırçır randıman oranının yüzde 39 olacağı ve bu randıman oranıyla mahlıç pamuk üretiminin 179 bin ton olacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Katma değeri yüksek, sanayi sektörlerine girdi sağlaması nedeniyle stratejik bir ürün olan pamuk sezonunun üreticilerimize, çırçırcımıza, sanayicimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; bereketli bir hasat sezonu temenni ediyorum” dedi.