27 Nisan 2024 Cumartesi

21.03.2024 Aydın Ticaret Borsası, Türk Patent ve Marka Kurumu’nu Ziyaret Etti

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Aydın Ticaret Borsası’nın coğrafi işaret danışmanlığını yürüten Huriye Özener ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak'ı ve Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe'yi ziyaret etti.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Türk Patent ve Marka Kurumu’na gerçekleştirdikleri ziyarette Aydın Ticaret Borsası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescili sağlanan ve tescil çalışmaları devam eden coğrafi işaretli çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Aydın Ticaret Borsası olarak coğrafi işaret çalışmalarına önem verdiklerini belirten Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Türk tarım sektöründe birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve Aydın ilinin geleneksel ürünlerinin ününün korunmasında ve tanıtımında özverili çalışma sergilediklerini ifade etti. Erdel, Aydın Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili alınan Aydın Kestanesi ve Aydın Memecik Zeytinyağının diğer tescilli ürünler için teşvik edici bir gelişme olduğunu dile getirdi.