17 Mayıs 2024 Cuma

25.04.2024 Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının Türkiye’deki tek çatı kuruluşu olan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nde düzenlenen 2023 yılı Mali Genel Kurul Toplantısı’nda gerçekleştirilen ‘EZZİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, Aydınlı ihracatçılar gururlandırdı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin (EZZİB) düzenlemiş olduğu 2023 yılı Mali Genel Kurul Toplantısı’na Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcıları Ali Çevik ve  Rıza Uyar,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er ve Meclis Üyesi Ahmet Şenel katılım sağladı.
Gerçekleşen toplantıda Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, 2022/2023 zeytin ve zeytinyağı sezonunu değerlendirdi. Er, “2022/23 sezonunda rekor kırarak, sektör tarihin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık. Sofralık zeytin ihracatımız bir önceki sezona kıyasla tutar bazında %7 artarak 172 milyon dolardan 184 milyon dolara yükseldi. 1 Kasım tarihinde başlayan 2022/23 zeytinyağı ihracat sezonunda ise; 118 ülkeye ihracat gerçekleştirdik, toplam zeytinyağı ihracatımız miktar bazında %158 artarak 58 bin tondan 150 bin tona, tutar bazında ise %259 artarak 201 milyon dolardan 723 milyon dolara yükseldi.” dedi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 2023 yılı Mali Genel Kurulu’ndan Aydınlı İhracatçılar Ödülle Döndü

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 2023 yılı Mali Genel Kurulu’nda düzenlenen “EZZİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde 2023 yılında en çok ambalajlı zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapan firmalar ödüllendirildi. Efeler Diyarı Aydın’dan 7 firma ise 2023 yılındaki ihracat başarılarını ödülle taçlandırdı. Aydın Ticaret Borsası üyelerinden ERAYDIN Tarım Ürünleri Gıda Petrol Hayvancılık  İnşaat Nakliye  San.ve Tic.İhr.İth .Ltd.Şti. 2023 yılı ambalajlı zeytinyağı kategorisinde; EKER GIDA Nak.İnş.San.Tic.Ltd. Şti. , GÜNKAR İnşaat Gıda Tekstil Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, MAROLİ GIDA Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, AYDONA GIDA İNŞAAT.TESTİL .TUR.ENERJİ NAK.OTO.SAN.İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ., SALTAY Dış Ticaret Limited Şirketi ve EROĞLU Yerli Ürünler Gıda Hayvancılık Turizm İnşaat Sarrafiye Nakliye İhracat İth.San.ve Tic.Ltd.Şti ise 2023 yılı ambalajlı zeytin kategorisinde derece elde ederek  2023 yılının en çok ihracat yapan firmaları arasında yerini aldı.

“AYDINLI İHRACATÇILARIMIZ GURURLANDIRDI “

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, düzenlenen EZZİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, Aydınlı zeytin ve zeytinyağı ihracatçı firmaların, ambalajlı zeytin ve zeytinyağı kategorisinde ihracat yıldızı ödülünü almasının Aydın için büyük bir gurur ve onur olduğunu ifade etti.

Aydınlı ihracat şampiyonlarını tebrik eden Başkan Çondur; “2023 yılı ihracat yıldızları ödülüne layık görülen üyelerimiz, Türk iş dünyamıza, ülkemiz ihracatına ve ilimize büyük gurur kaynağı olmuştur. Gerçekleştirdikleri ihracatla ülkemiz ekonomisine sağladığı katkılardan dolayı üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.