03 Mayıs 2024 Cuma

5.12.2023 Aydın Ticaret Borsası, Türkiye- Afrika Gıda Tarım ve İş Konferansı’na Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Üreticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen Türkiye- Afrika Gıda Tarım ve İş Konferansı’na katılım sağladı.

T.C. Aydın Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan Akkoyun, Mindshift Empowerment and Employment Initiative Logistics Derektörü Mr. Chukwuebuka Christian Edeh ile birlikte kurum müdürleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sektör paydaşlarının da katılım sağladığı konferansta; Türkiye – Afrika arasında gıda ve tarıma yönelik olası iş birlikleri ve yatırımlar konusunda istişarelerde bulunuldu.

Türkiye –Afrika Gıda Tarım ve İş Konferansı’nda konuşan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, günümüz küresel dünyasında tarımsal kalkınma ile sürdürülebilir gıda ve akıllı tarım teknolojileriyle ilgili yatırımların, hem ulusal hem de uluslararası ölçekte önem arz ettiğini ifade etti.

Çondur, “Sürdürülebilir tarımsal iş birliği ve inovasyon ile ülkemizde uygulanan akıllı tarım teknolojileri, yüksek verim ve kaliteli üretim için alternatif kıta olan Afrika’nın mümbit arazilerinde projelendirildiğinde ise ülkemiz için de ciddi bir iş birliği potansiyeli ve yatırım imkânı sunacaktır”dedi.

Bu sebeple gıda, tarım ve hayvancılık üreticileri derneği koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Türkiye –Afrika gıda tarım ve iş Konferansı’nın verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda Mindshift Empowerment and Employment Initiative Logistics Derektörü Mr. Chukwuebuka Christian Edeh, Afrika'yı tanıtan sunumunu gerçekleştirdi.