11 Mayıs 2024 Cumartesi

10.08.2021 Aydın Ticaret Borsası, Ukrayna Heyeti’ni Ağırladı

10.08.2021  Aydın Ticaret Borsası,  Ukrayna Heyeti’ni Ağırladı

Aydın ilinin ve tarım ürünlerinin uluslararası pazarda tanınması ve markalaşması adına önemli çalışmalarda bulunan ve birçok yabancı heyeti ağırlayan Aydın Ticaret Borsası, son olarak Ukrayna Heyeti’ni ağırladı.

T.C. Efeler Belediyesi ile Ukrayna’nın Hmelnitski Belediyesi arasında imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün ardından Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Ukrayna’nın Hmelnitski Belediye Başkanı Olexander Symchyshyn beraberindeki heyet ile birlikte Aydın Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih ATAY, Ukrayna’nın Hmelnitski Belediye Başkanı Olexander Symchyshyn ve beraberinde gelen heyeti Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ile Genel Sekreter Neslihan Duymaz karşıladı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Ukrayna Heyeti’ni Aydın Ticaret Borsası’nda ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek iki ülke arasında imzalanan bu protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

Çondur, Aydın ili ve tarımı için olası işbirliği imkânlarının ekonomik ve ticari fırsatlara dönüştürülmesi noktasında Aydın Ticaret Borsası olarak  her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur’un açılış konuşmalarının ardından Ukrayna heyetine Aydın’ın tarım ekonomisi, uygulama alanları ve süreçleri, Aydın ile özdeşleşen tarım ürünleri, bölgemize ve ülkemize kazandırdığı katkıların önemi anlatıldı. Heyete, Aydın Ticaret Borsası’nın işlevi ve yaptığı hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantının sonunda Ukrayna'nın Hmelnitski Belediye Başkanı Olexander Symchyshyn'a Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur tarafından plaket, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel tarafından Aydın İnciri takdim edildi.