07 Mayıs 2024 Salı

09.08.2018 Aydın’ın Yeni Hükümetten Öncelikli Talebi Çıldır

Aydın Ticaret Odası(AYTO) ve Aydın Ticaret Borsası nın(ATB), Aydın için Cumhurbaşkanlığı Hükümeti nden öncelikli talebi Çıldır Havalimanı oldu.

Aydın halkının yaklaşık 60 yıldır yolcu taşımacılığına açılmasını hayal ettiği Çıldır Havalimanı, AYTO ile ATB görüşmesinde yine gündeme geldi. AYTO Başkanı Hakan Ülken ve ATB Başkanı Fevzi Çondur, 24 Haziran seçimlerinden sonra kurulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetten Aydın için öncelikli taleplerinin Çıldır Havalimanı olduğunu söyledi.

NEZAKET ZİYARETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, AYTO Başkanı Ülken, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ATB Başkanı Çondur ve yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu. Seçilmelerinden dolayı Çondur ve yönetimini tebrik eden ve görevlerinde başarılar dileyen Ülken, Aydın ın 9 oda ve borsası olarak Aydın a, ihtiyacı olan yatırımları kazandırmak için hem hükümetten hem de yerel yönetimlerden tek yumruk halinde talepte bulunacaklarını söyledi.

ATB yönetimi ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Ülken, "Allah ın izniyle soğuk hava depomuz yolda. Çıldır Havalimanı, senelerdir tüm Aydın halkının ortak talebi ve milli meselesi. Serbest Bölge de de beraber çalışıyoruz. Bütün taleplerimizin, aynı hassasiyetle hayata geçmesini bekliyoruz" dedi.

“KISIR ÇEKİŞMELERE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Seçimlerin geride kaldığını dile getiren Ülken, "Bizim zaman kaybetmeye, kısır çekişmelere tahammülümüz yok. Aydın için bundan sonra yol almak zorundayız. Onu da hep beraber yapıyoruz" diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ HAVALİMANI”

Ziyaret için Ülken ve yönetimine teşekkür eden Çondur da, Aydın ın menfaatleri için birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını söyledi. Aydın için havalimanının olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Çondur, "Havalimanı olan ilin ekonomisi, 10 misli büyüyor. Bunu tartışmaya gerek yok. Önceliğimiz havalimanı” dedi.

Ülken de, Çondur’un sözlerine destek verdi. Ziyaretin sonunda Ülken, Çondur’a çiçek ve Efe heykeli hediye etti. (EMRAH DİNÇER)