17 Haziran 2025 Salı

Mustafa Kemal Atatürk

10.06.2025 Aydın Ticaret Borsası, TEBD II Enerji Verimliliği Destek Programı’nda Yerini Aldı

10.06.2025 Aydın Ticaret Borsası, TEBD II Enerji Verimliliği Destek Programı’nda Yerini Aldı

Aydın Ticaret Borsası, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına Eurochambres tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD II) Programı kapsamında başlatılan Enerji Verimliliği Destek Programında yer aldı.

Programa, Aydın Ticaret Borsası’nı temsilen Proje, Marka ve Patent Memuru Emine Ceylan Özdemir katılım sağladı.

Türkiye genelinden seçilen 25 oda ve borsa temsilcisinin yer aldığı program, KOBİ’lerin enerji verimliliği uygulamalarını benimsemelerine destek olacak “Enerji Verimliliği Elçileri” yetiştirmeyi amaçlıyor.

Programın ilk gününde katılımcılar, Avrupa Birliği uzmanlarıyla birlikte; enerji yönetimine yönelik uygulamalı araçlar, pratik metodolojiler ve mentorluk teknikleri üzerine kapsamlı eğitim aldı. Edinilen bilgi ve beceriler doğrultusunda temsilciler, bölgelerinde enerji denetimleri gerçekleştirecek ve KOBİ’lerde farkındalık oluşturacak çalışmalar yürütecek.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Enerji verimliliği, sadece çevresel sürdürülebilirlik açısından değil, işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak ve maliyetlerini azaltmak açısından da son derece kritik bir başlıktır. Aydın Ticaret Borsası olarak bu sürecin bir parçası olmaktan ve üyelerimize bu yönde katkı sağlayacak bir programda yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Üyelerimizin yeşil dönüşüm süreçlerine entegrasyonuna destek vermeye devam edeceğiz”dedi.

Bu önemli girişim, hem sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sunmayı hem de Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki yapıcı iş birliğini pekiştirmeyi hedefliyor.

TÜRİB
TOBB
Rekabet Kurumu
Ticaret Bakanlığı
Tarım ve Orman Bakanlığı