26 Nisan 2024 Cuma

14.01.2022 Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı 9.Kez Kapıları Açtı

Aydın’da bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı.

Tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaların yer aldığı Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, S.S.46 Nolu Tariş Pamuk Satış Kooperatifi alanında kapılarını 9.kez ziyaretçilerine açtı.

S.S.46 Nolu Tariş Pamuk Satış Kooperatifi alanında düzenlenen 9.Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılışı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın milletvekilleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Aydın Ticaret Borsası Meclisi ile Yönetimi ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

356 ulusal ve uluslararası markaların katılım sağladığı fuar alanını ziyaret eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindeki heyet, tarım, gıda ve hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri ve yenilikleri fuar yetkililerinden dinleyerek yerinde bilgi aldı.

9. Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy” Tarım, Aydın için önemli bir sektör ve bu sektörün daha önemli bir noktaya gelmesi için fuarlarda önemli bir katkı sunuyor. Üretici ile bu üretilen ürünün kullanıcı arasında bir işbirliği sağlıyor. Bu anlamda fuarları Aydın'da ve ülkede tarımın gelişmesi için katkı sağlayacak bir organizasyon olarak görüyoruz. Başta Aydın Ticaret Borsası olmak üzere bütün odalarımıza, destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum ”dedi.

2021 yılında pandemiden dolayı fuarı gerçekleştiremediklerini 2020 yılında gerçekleşen fuarda ise 358 firma ile 342 Bin ziyaretçi sayısına ulaştıklarını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, bu sayı ile ülkemiz tarım fuarları içerisinde 3.büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıdıklarını belirtti. Çondur,” Bu yıl 356 markanın yer aldığı 168 firma katılımıyla eskiye göre biraz daha kapsamlı bir şekilde fuarımızı açtık. Hedefimiz, 342 bin olan ziyaretçi sayısının üzerine çıkmak ama pandemi koşulları sebebiyle halkımızın da katılımı nasıl olur bilemiyoruz ama hedefimiz en az 342 bin ziyaretçiyle fuarımızı sonlandırmak ve 180 milyon TL’lik satışında en az 250 milyon TL satış rakamına yükselmesini bekliyoruz” dedi.

Aydın’ın, tarım potansiyeli ile ülkemizde ilk üç şehir içerisinde yer aldığını ve ciddi anlamda bir tarımsal ciroya sahip olduğunu ifade eden Çondur, ülkemiz içerisinde tarım sektöründe lider konumda olduklarını ifade etti. Çondur”, Gerek yurt içi satışta gerekse ihracatta iddialı bir pozisyondayız. Firmalarımız gün gün güçleniyor. Bu yıl fuarda dikkatimizi çeken Aydınlı firmaların,  özellikle tarımsal mekanizasyon firmalarının da yoğun anlamda fuarımıza katılması oldu. Bu yüzden her firmaya çok teşekkür ediyorum. Aydın’daki fuarımıza da yerli firmalarımız sahip çıktı ”dedi.

Uluslararası fuarlara yurt dışından birçok ziyaretçinin katıldığını ve yurtdışı kaynaklı birçok firmanın uluslararası fuarlarda yer aldığını ifade eden Çondur, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapacak olduğu fuar alanında Avrupa standartlarında fuar organize etmek istediklerini belirtti.

9.Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda otomatik dümenlemeden son teknoloji traktörlere, en son model toprak işleme ekipmanlarına kadar birçok ürünün sergilendiğini ifade eden Çondur, Avrupa’daki herhangi bir çiftçinin ayağına gelen mekanizasyon ve elektronik ekipmanların hepsinin şuanda fuar alanında mevcut olduğunu, fuarın ise üreticilere bu yenilikleri görerek yerinde inceleme ve ekipmanlara sahip olma fırsatı sunduğunu ifade etti.

16 Ocak 2022 Pazar gününe kadar 10.00- 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda Aydın Memecik Zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinlikleri düzenlenecektir.