23 Nisan 2024 Salı

14.12.16 Aydın Ticaret Borsası Üyelerine Nefes Kredisi

14.12.16-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ziraat Bankası ve Denizbank ile imzaladığı Nefes Kredisi protokolü kapsamında Aydın Ticaret Borsası  üyeleri  12 ay vadeli, düşük faizli kredi kullanabilecek.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı  Nefes Kredisi ile ilgili yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinde çok büyük paylara sahip olan, istihdam sağlayan, ihracat ve ithalat rakamlarının önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lere nefes aldırmak adına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu’nun teminat desteğiyle Ziraat Bankası ve Denizbank ile protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında TOBB tarafından sağlanan kaynağa ilave olarak,  Borsamız öz kaynaklarından belli bir oranda bankaya kaynak aktararak üyelerimize 1 milyon TL tutarında kredi kullanmasının yolu açılmıştır. Borsamız üyesi KOBİ’ler yıllık %9,90 (aylık %0,825) faiz oranı ile 12 ay (eşit taksitli) vadeli Nefes Kredisinden yararlanabilecekler. Kredinin azami limiti 50 bin TL tutarında olup, Kredinin teminatı % 85 oranında Kredi Garanti Fonu kefaleti ile,  (Hazine Müsteşarlığı’nın ayırdığı kaynaktan)  kalan yüzde 15 lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir. Kredi kullanmak isteyen üyelerimiz Borsamızdan alacakları, “Nefes Kredisi Başvurusu” içindir ibaresini içeren faaliyet belgesiyle  Ziraat Bankası ve Denizbank Şubelerine başvurabileceklerdir.  Nefes Kredisi başvuruları Bankalar ve KGF tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda kesin onaya dönüşecektir. Protokol gereği  bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir.  İfadelerine yer vererek, Borsa üyelerine hayırlı olması temennisini iletti.