04 Mayıs 2024 Cumartesi

14.12.2020 İzmir Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi Hk.

Sayın Üyemiz

Tarımda üretilen ürünlerin katma değerini yükseltmek ve ihracata yönelik üretim yapmak amacıyla İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ortaklaşa ilimizde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği çerçevesinde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurmak için yola çıkmıştır.

Söz konusu projeler Tarım ve Orman Bakanlığımız uhdesinde yürütülmekte olup, Cumhurbaşkanlığı Eylem Planları içerisine girmiş bulunmaktadır.

İlk proje olan “Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak 07.11.2019 tarihinde 21 sicil numarası ile tüzel kişilik kazanmış ve hızlı bir şekilde çalışmalarına devam edilerek yatırımcılara parsel tahsis aşamasına başarılı bir şekilde gelinmiştir.

Bayındır ilçesinde ise çiçekçilik ihtisas konusunda başlatılan projenin ismi “Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi” dir. Projenin, Bayındır İlçesi Turan, Ergenli ve Demircilik Mahallelerinde yaklaşık 940.717,8 m2 alan üzerinde kurulması hedeflenmektedir.

Proje İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Bayındır Belediyesi ve Bayındır Ticaret Odası ortaklığındaki Müteşebbis Heyet tarafından yönetilecektir.

Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi projesi ile bölgede çiçeklik ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile buna bağlı sanayinin gelişimi planlanmaktadır. Proje kapsamında özellikle modern seralarda yetiştirilebilecek katma değeri yüksek süs bitkileri yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kurulacak olan sanayi tesislerinde süs bitkilerinin pazara hazırlanma ve ambalajlanma aşamasında uygun mekanizasyon yöntemleri kullanılacaktır. Süs bitkileri üreticilerine ambalaj, paketleme vb. ihtiyaçlarının karşılanabileceği sanayi işletmeleri kurulacaktır.

Ayrıntılar için TIKLAYINIZ