09 Mayıs 2024 Perşembe

16.07.2021 Sri Lanka tarafından turizm konusunda düzenlenen etkinlik

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilen ilgili yazıda "Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK) (Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia -CICA) Sekretaryasından Sri Lanka Turizm Tanıtım Bürosu'nun 17 Ağustos 2021 tarihinde "Turizm işbirliğini geliştirmek amacıyla AİGK Üye Devletleri ile sanal B2B oturumu" (Virtual Business to Business (B2B) interactive sesion with CICA MEmber States to enhance tourism cooperation) başlıklı etkinliğini  düzenlemeyi planladıklarını belirtmiştir.

Kazakistan Eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in insiyatifiyle hayata geçirilen AİGK/CICA sürecinin hedefi, Asya'da Türkiye ve Avrpa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) benzeri amaçlara ve kurumlara sahip bir işbirliği yapılmasının temellerini atmek ve Asya'da güvenlik anlayışına çok taraflı yaklaşımlar getirilmesi yoluyla işbirliğinin geliştirileceği belirtildi.

Konuya ilişkin detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Saygılaırmızla,