27 Nisan 2024 Cumartesi

19.01.2023 Aydın Ticaret Borsası , Kuru İncir Kurulu Toplantısı’na Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çevik, Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın ve Meclis Üyesi Mehmet Ali Avcu, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Aydın’da düzenlenen “Kuru İncir Kurulu” toplantısına katılım sağladı.

Aydın Ticaret Borsası, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İncir Araştırma Enstitüsü, Nazilli Ticaret Borsası ve ihracatçı firmaların katılım sağladığı toplantıda; ihracatında dünya lideri olduğumuz kuru incirin mevcut durumu üretim verileri ve 2023 yılı ihracat hedefleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

“Kuru İncir Kurulu” toplantısında Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Gabay’ın moderatörlüğünde kuru incirin daha kaliteli üretimi, Avrupa Birliği’ne ihracatta kontrol sıklığının artmaması için atılması gereken adımlar konuşuldu.