19 Nisan 2024 Cuma

25.04.2023 Aydın Ticaret Borsası, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı’na Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 2022 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılım sağladı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin, Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda yapılan 2022 yılı olağan mali genel kurulunda Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, 2022/23 sezonunun ilk yarısında 92 bin 143 ton zeytinyağı ihraç ederek Türkiye’ye 407, 6 milyon dolarlık döviz getirisi sağladığını belirtti. Er, “2021/2022 sezonu özellikle zeytinyağı ihracatımız için çok verimli geçti. İhracat rakamlarımıza baktığımızda, bir önceki sezona oranla miktar bazında yüzde 32 artarak 44 bin tondan 58 bin tona, tutarda ise yüzde 49 artarak 135 milyon $’dan 201 milyon $’a ulaştı” dedi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılım sağlayan Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, zeytin ve zeytinyağının iç tüketiminin artırılması çalışmalarının yanı sıra zeytinyağı üretimi ve ihracatı noktasında Aydın Ticaret Borsası’nın Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri ile birlikte çalışmalarına devam etmekte olduğunu belirterek gerçekleşen genel kurul toplantısının tüm üyelere hayırlı olması temennisinde bulundu.