05 Mayıs 2024 Pazar

25.04.2024 Verim Karnes Hk.

Sayın Üyemiz ;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden iletilen ilgili yazıda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Enerjisa ve TBWA İstanbul işbirliğinde ülkemizin verimlilik alanında bir haritasını oluşturmak ve bu alanda yürütülebilecek çalışmalara ilişkin politika geliştirmek amacıyla "Daha İyi Bir Gelecek" Platformu hayata geçirildiği bildirilmiştir. Söz konusu platformda gerçekleştirilecek faaliyetler neticesinde ; ülkemizdeki bölge, sektör, kurum ve şirketlerin, verimlilik artıcı uygulamaları hayata geçirmeleri için bir altyapı oluşturulması hedeflendiği iletilmektedir.

Platform çalışmaları kapsamında, Türkiye'deki işletmelerin verimlilik alanındaki performanslarını ölçmeleri ve bu alandaki çalışmlarını değerlendirmek amacıyla "Verim Karnesi" adında çevrimiçi bir öz değerlendirme aracı geliştirildiği belirtilmişitir. Verim Karnesi anketini dolduran işletmeler, performans skorları doğrultusunda Daha İyi Bir Gelecek Platformu web sitesinde üzerinden verimlilik, sürdürülebilirlik ve afet karnesi, Türkiye Verim Haritası'ında entegre bir kurguyla çalışarak, ülkemizde işletmelerin bölgesel ve sektörel bazda bazda verimlilik seviyelerini görselleştirme fonksiyonunu da yerine getirecek olup; Daha İyi Bir Gelecek Platformu'nun resmi web sistesi üzerinden (htttps://www.dahaiyibirgelecek.org) "Verim Karnesi" başlığı altında giriş yapılmak suratiyle işletmeler tarafından kolaylıkla doldurulabildiği iletilmektedir.

Konuya ilişkin detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Saygılarımızla,