03 Mayıs 2024 Cuma

07.12.2023 Aydın Ticaret Borsası Üyeleri, 2022 yılı Zeytin ve Zeytinyağı İhracat Ödül Töreni’ne Damga Vurdu

07.12.2023 Aydın Ticaret Borsası Üyeleri,  2022 yılı Zeytin ve Zeytinyağı İhracat Ödül Töreni’ne Damga Vurdu

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, “Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması’nda düzenlenen “2022 Yılı Zeytin –Zeytinyağı İhracat Ödül Töreni” ne, Aydın damga vurdu.

Türkiye’de tüm zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının çatı kuruluşu olan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin düzenlemiş olduğu Zeytin-Zeytinyağı Sektör Buluşması’na Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er, Meclis Üyeleri Ahmet Şenel ve Mehmet Akkan katılım sağladı.

Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması ve Zeytin ve Zeytinyağı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan EZZİB Başkanı Davut Er, Türkiye’nin 2022/23 sezonuna 50 bin ton zeytinyağı stoğuyla girdiğini, rekoltenin 380 bin ton olarak hesaplandığını, Afrin’den gelen 50 bin ton zeytinyağı dikkate alındığında 480 bin ton düzeyinde zeytinyağına ulaşıldığını, 160 bin ton iç tüketim ve 150 bin ton ihracat olduğunu, yeni sezona 170 bin ton stok fazlasıyla girildiğini, 2023/24 sezonunda 179 bin ton rekolte beklendiğini, zeytinyağı arzında bir sorun olmadığının altını çizdi.

2022 yılında en çok ambalajlı zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapan ihracat şampiyonları ödüllendirilirken Efeler Diyarı Aydın’dan 7 ihracatçı firma,  “2022 Yılı Zeytin-Zeytinyağı İhracatı Ödül Töreni” nde başarılarını ödülle taçlandırdı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, “Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması “2022 Yılı Zeytin –Zeytinyağı İhracat Ödül Töreni’nde, Aydınlı ihracatçı firmalar 2022 Ambalajlı Sofralık Zeytin ve Ambalajlı Zeytinyağı Kategorisi’nde ihracat ödülüne layık görüldü. Aydın Ticaret Borsası üyelerinden EKER Gıda Nak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti., MAROLİ Gıda Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş., GÜNKAR İnşaat Gıda Tekstil Nak. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti., AYDONA Gıda İnşaat Petrol İletişim San. İç ve Dış Tic.Ltd.Şti., SAHA Tarım Ür.İth.İhr.Ltd.Şti., SALTAY Dış Ticaret Ltd.Şti. 2022 ambalajlı sofralık zeytin kategorisinde;  ERAYDIN Tarım Ürünleri Gıda Petrol Hayvancılık  İnşaat Nakliye  San.ve Tic.İhr.İth .Ltd.Şti. 2022 ambalajlı zeytinyağı kategorisinde sektörlerinde derece  elde ederek ödüllendirildi.

Çondur “ Aydın için Büyük Onur ve Gurur”

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması & 2022 Yılı Zeytin –Zeytinyağı İhracat Ödül Töreni” nde Aydınlı zeytin ve zeytinyağı ihracatçı firmaların ödüle layık görülmesinin Aydın için büyük bir gurur ve onur olduğunu ifade etti.

“2022 Yılı Zeytin –Zeytinyağı İhracat Ödül Töreni ‘nde, 2022 yılında en çok ambalajlı zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapan ihracat şampiyonlarını tebrik eden Çondur, “İhracat şampiyonluğu ödüllerine layık görülen üyelerimiz, Türk iş dünyamıza, Türk İhracatçılığına, ilimize gurur kaynağı olmuştur. Aydınlı firmalarımızın gerçekleştirdikleri ihracatla Türk ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.