28 Mart 2024 Perşembe

Aydın Ticaret Borsası, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Genel Kurul Toplantısı’na Katıldı

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er, ge Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Genel Kurul Toplantısı’na katılım sağladı.

Gerçekleşen toplantıda Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Başkanı Davut Er, sofralık zeytinde 2020-2021 sezonunun sonunda yeni bir ihracat rekoruna ulaşacaklarını belirtti.  EZZİB Başkanı Davut Er, genel kurul toplantısında, zeytincilikte üçte ikisi geride kalan 2020/2021 sezonunda zeytin ihracatından 105 milyon dolar, zeytinyağı ihracatından ise 72 milyon dolar edildiğini bildirdi.

EİB'den yapılan açıklamaya göre, mali genel kurulda EZZİB'nin 2021 yılı çalışma programı kabul edildi ve 2021 yılı bütçesi 2 milyon 250 bin lira olarak belirlendi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılım sağlayan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, zeytin ve zeytinyağının iç tüketiminin artırılması çalışmalarının yanı sıra zeytinyağı üretimi, tüketimi ve ihracatı noktasında Aydın Ticaret Borsası’nın Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri ile birlikte çalışmalarına devam etmekte olduğunu belirterek gerçekleşen genel kurul toplantısının tüm üyelere hayırlı olması temennisinde bulundu.