25 Nisan 2024 Perşembe

03.08.2022 Hong Kong Bilgisayar Korsanlığı Hakkında

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen yazıda, Hong Kong Ticaret Ataşeliği’nden alınan yazıya istinaden, Hong Kong’da yasa koyucunun tacirlere sağladığı pek çok kolaylıklar olması sebebi ile kötü niyetle bu kolaylıkları kullanmaya çalışan kişiler olabildiği ve son dönemde artan bilgisayar korsanlığı vakıaları sebebiyle ihracatçılarımızın bilgilendirilmesi ihtiyacı olduğu belirtilerek, Hong Kong’un serbest pazar ekonomisi kurallarını etkin şekilde uygulamaya çalışması, özel sektöre müdahale etmeme politikasını benimsemiş olması, şeffaf ve basit vergi politikası uygulaması, belirli ürünler dışında dolaylı verginin uygulanmaması, yabancı sermayeli bir şirket ile yerel bir şirket arasında kanunen veya pratikte uygulanan bir ayrımcılık bulunmaması gibi avantajlar sağladığı belirtilmektedir.

Konuya ilişkin detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Saygılarımızla,